2021-11-24 14:19:58• hírek • Bede Emőke

Dílerekre csaptak le a szerda reggeli razzia során – VIDEÓ

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, szerda hajnalban a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) és a Román Rendőrség csendőrségi támogatással összesen 47 operatív akciót indított, melyeknek célkeresztjében olyan bűnszervezetek állnak, melyek emberkereskedelemre, kiskorúak és hátrányos helyzetűek kizsákmányolására, embercsempészetre, informatikai bűnözésre, kábítószerkereskedelemre és vagyon elleni bűncselekményekre specializálódtak.

Az operatív akciók keretében országszerte mintegy 457 házkutatást tartanak párhuzamosan, az előállításra kijelölt célszemélyek száma pedig 367. A házkutatások célja a szervezett bűnözői csoportok illegális tevékenységére vonatkozó bizonyítékok begyűjtése, valamint az esetlegesen lefoglalható vagy kártérítésre szánt javak azonosítása – írja kora reggeli tájékoztatásában a DIICOT.


A hatóság legfrissebb tudósítása szerint a Szatmár megyei egyenruhások összesen 48 házkutatást tartottak egy olyan nyomozás kapcsán, melyet egy kábítószerkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet felszámolása érdekében indítottak.


A bűnüldöző szervek megállapították, hogy 2017. december 17-én Szatmárnémetiben létrejött egy bűnbanda, mely elsősorban kábítószerrel, azon belül is kannabisszal foglalkozott. Az eddig gyűjtött bizonyítékok alapján úgy tűnik, hogy a csoportosulás három, jól szervezett szintre bontható. A bűnszervezet vezetői a kannabiszt első körben a fő dílereknek adták tovább, majd tőlük a kisebb, helyi dílerek révén jutott el az anyag a fogyasztókhoz, akik grammonként 70 lejt fizettek a marihuánáért.


A DIICOT szatmári irodájába ez idáig 7 főt kísértek be kihallgatásra.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: